Kozma László XVIII.

Besztercés siker a Kozma László XVIII. Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Versenyen

A 2019/2020-as tanévben 18. alkalommal került megrendezésre a verseny, melynek témája a Digitális kultúra-tudásmérés volt. Összesen 250 tanuló jelentkezett.

Az 5-6-os korcsoport versenyzői közül az első két forduló után a döntőbe azok a versenyzők jutottak be, akik 83% felett teljesítettek, a következő településekről: Baja, Budaörs, Dunakeszi, Kaposvár, Kisvárda, Kiszombor, Lenti, Nagykanizsa, Pápa, Pécs, Salgótarján, Vasvár, Zirc.

Az első forduló témája a „Régi mesterségek” volt. Ehhez a témához kapcsolódva szövegszerkesztési, prezentációkésztési és grafika feladatot kaptak a versenyzők.

A második fordulóban nemcsak a régi, de napjaink szakmáit is fel kellett ismerniük. A versenyzők egy online teszt formájában adtak számot tudásukról, „Régi mesterségek-új foglalkozások” témában.

Misik Levente iskolánk 5.b osztályos tanulója az 1-2. forduló eredménye alapján MÁSODIK helyen jutott be a döntőbe.

Online döntő

Az idei döntőt a veszélyhelyzetre való tekintettel online módon bonyolították le április 25-én. Az 5-6-os korcsoport esetében a döntőn fordított feladatra került sor, ismét teszt formájában. Megformázott szöveges dokumentumot, prezentációt és egy grafikát kaptak a versenyzők. Ezen dokumentumokban, illetve az alkalmazói programokban használt formázási műveletek ismeretét kérték számon.

Levente a Kozma László Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny XVIII. Országos Döntőjében, 5. évfolyam kategóriában II. helyezést ért el.

Gratulálunk neki!